Zapytanie ofertowe
W związku z prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego do kwoty 130 000,00 zł netto, działając w imieniu i na rzecz Szkoły Podstawowej nr 8, przy ul. Żeromskiego 235 w Otwocku, zwracam się z prośbą o przedstawienie oferty handlowej na wykonanie zamówienia obejmującego:
sukcesywną dostawę produktów żywnościowych –owoców i warzyw na potrzeby stołówki szkolnej
- Nazwa oraz adres Zamawiającego
Szkoła Podstawowa nr 8 w Otwocku
Ul. Żeromskiego 235
O5-400 Otwock
Tel. 22 779 25 22
- Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych – owoców i warzyw wymienionych w formularzu oferty stanowiącym załącznik nr 5 do zapytania ofertowego.
III. Wymagania Zamawiającego:
- Zamawiający wymaga, aby zamawiane produkty były pełnowartościowe, świeże oraz spełniały wymogi zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
- Dostawa zamawianych artykułów spożywczych odbywać się będzie sukcesywnie, po uprzednim złożeniu telefonicznego lub mailowego zamówienia, w okresie od 02-01-2025 do 31-12-2025. Zamawiający zastrzega sobie prawo składania zamówień najpóźniej na 24 godziny przed planowaną dostawą.
- Dostawa będzie następowała na podstawie jednostkowych zamówień, o których mowa w pkt 1, a ostateczne rozliczenie wartości dokonanych zakupów będzie przeprowadzane wg. faktycznie dostarczonej ilości towaru.
- Wykonawca zobowiązany jest wliczyć w cenę towaru wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia, w tym koszty dostawy i wniesienia towaru w miejsce na ternie szkoły wskazane przez Zamawiającego.
- Wykonawca składając ofertę oświadcza, że zamówienie będzie realizowane w okresie i na warunkach wskazanych przez Zamawiającego w umowie, sporządzanej wg wzoru obowiązującego u Zamawiającego.
- Wykonawca składając ofertę oświadcza, że spełnia wszystkie przewidziane przepisami prawa wymogi dotyczące bezpieczeństwa i jakości oferowanych produktów spożywczych.
- Termin i miejsce złożenia oferty.
- Ofertę prosimy złożyć do dnia 20.12.2024 r. do godziny 12:00 w formie elektronicznej
(z kwalifikowanym podpisem elektronicznym) na adres
e-mail: magdalena.antolak@sp8otwock.pl, albo
- w formie pisemnej u intendenta – Szkoła Podstawowa nr 8 w Otwocku przy
- Żeromskiego 235, 05-400 Otwock od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 16.00.
- Kryteria wyboru oferty i sposób przygotowania oferty
- Oferta musi zawierać cenę łączną, maksymalną i ostateczną, obejmującą wszystkie koszty Oferenta związane z realizacją przedmiotu zamówienia.
- Cena wskazana przez Oferenta w ofercie musi być podana w PLN cyfrowo jako kwota netto oraz stawka podatku VAT.
- Oferta powinna zostać sporządzona na Formularzu ofertowym wg wzoru stanowiącego załącznik nr do Zapytania ofertowego.
- Ofertę sporządza się w języku polskim z zachowaniem formy pisemnej lub elektronicznej (z kwalifikowanym podpisem elektronicznym) pod rygorem nieważności.
- Oferta musi być podpisana przez osobę/osoby upoważnione do reprezentowania Oferenta, zgodnie z wpisem do właściwego rejestru lub ewidencji działalności gospodarczej lub przez osobę umocowaną do podpisania oferty. Pełnomocnictwo powinno być dołączone do oferty, o ile nie wynika ono z innych załączonych dokumentów.
- W przypadku braku pieczęci imiennej osoby podpisującej ofertę podpis musi być czytelny.
- Dodatkowe informacje
- Z wybranym Wykonawcą zostanie podpisana umowa.
- Przedmiotowe zapytanie ofertowe dotyczy nawiązania współpracy na czas określony tj. od 02-01-2025 do 31-12-2025 lub do wyczerpania kwoty wskazanej umowy stanowiącej maksymalne wynagrodzenie w zależności, która sytuacja nastąpi wcześniej.
- Forma płatności: Przelew z 14 dniowym terminem płatności na podstawie prawidłowo wystawionej faktury na numer konta podany na fakturze.
Zostaną Państwo poinformowani w przypadku wyboru Państwa oferty.
Załączniki 5 – Formularz oferty – owoce, warzywa i podobne produkty.